KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

REDACTIONEEL

EDITIE 29, MEI 2016

Misschien wel het grootste celkweeklab van Nederland

Sinds het begin van het schooljaar 2015/16 is het Institute for Life Sciences and Chemistry van de Hogeschool Utrecht gevestigd op de Uithof in een gloednieuw gebouw, dat heel wat meer labruimte biedt dan de vorige locatie in de binnenstad.
Lees meer >>

Lead Pharma gedijt in ambitieuze community van Novio Tech Campus

Als één van de eerste bewoners, in 2013, van Novio Tech Campus (NTC) in Nijmegen heeft de ontwikkelaar van medicijnen Lead Pharma inmiddels meer dan 45 bedrijven om zich heen. Naast de inspirerende contacten die daar uit voortvloeien, profiteert het bedrijf ook van allerlei ‘shared facilities’.
Lees meer >>

Warm Beverwijks welkom voor Hartkleppenbank met nieuwe cryo-installatie

Begin dit jaar is de uit Rotterdam afkomstige Hartkleppenbank van start gegaan in de faciliteiten van de Euro Tissue Bank te Beverwijk. Die faciliteiten kregen mede door de synergie met de al aanwezige Huid- en Corneabank en de onderzoeksafdeling van de Brandwondenstichting, een forse upgrade in de vorm van een compleet nieuwe cryoinstallatie voor alle gebruikers van vloeibare stikstof en een cleanroom voor het geschikt maken van de hartkleppen voor invriezen.
Lees meer >>

Geen sinaasappels meer nodig om sinaasappelsmaak te maken

Het op de Brightlands Chemelot Campus gevestigde Isobionics zet Rhodobacter bacteriën in voor de biotechnologische productie van geur- en smaakstoffen.
Lees meer >>

De onderste steen boven met accurate massa QTOF

Het oog wil ook wat bij lekkere geurtjes. En daarbij hebben we het niet over de prachtig vormgegeven flesjes waarin de parfums en eau-de-toilettes doorgaans zijn verpakt, maar over de kleur van de inhoud ervan.
Lees meer >>

Inspelen op regelgeving gestuurde marktvraag van veehouders en slachterijen

Het in 2004 opgerichte Veterinair Laboratorium Gelderland (VLG) is één van de grootste spelers in Nederland op het gebied van veterinaire diagnostiek. Het in Epe gevestigde laboratorium loopt voorop in het ontwikkelen en implementeren van nieuwe bepalingen die vaak op grond van veranderende regelgeving door veehouders en slachterijen worden gevraagd.
Lees meer >>

Farmaceutisch lab OLVG maakt megaslag in validatie

Het klinisch farmaceutisch en toxicologisch laboratorium van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam is begin 2015 gestart met het implementeren van de ISO15189 kwaliteitsnorm. Onderdeel hiervan is de validatie van de analysemethoden volgens de internationale richtlijn van de European Medicines Agency (EMA).
Lees meer >>