KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

REDACTIONEEL

EDITIE 23, SEPTEMBER 2014

EDITIE 23, SEPTEMBER 2014

Toepassing van zelfherstellende keramische materialen nabij

Jarenlang onderzoek bij de afdeling ‘Materials Science and Engineering’ van de TU Delft aan zelfherstellende keramische materialen begint zijn vruchten af te werpen in de vorm van kansrijke toepassingen.
Lees meer >>

Incuberen van de eerste synthetische hamburger

Vorig jaar slaagden onderzoekers van de Universiteit van Maastricht er als eersten in om in het laboratorium een synthetische hamburger te maken. Lees meer >>

Kwaliteit en flexibiliteit zijn sterke troeven van Tiofarma

Tiofarma in Oud-Beijerland is gespecialiseerd in het onder GMP-regime op kleine en middelgrote schaal produceren van geneesmiddelen. 
Lees meer >>

Intertek steeds robuuster voor dynamiek in havens

Intertek is met 36.000 medewerkers een van de grootste spelers wereldwijd als het gaat om testen, inspectie en certificering.
Lees meer >>

Eigen lab geeft push aan kwaliteit bij Jonkman Sauzen

In een paar jaar tijd heeft Martijn Jonkman het bedrijf van zijn ouders, dat ooit begon als groothandel van slagerij-artikelen, ontwikkeld tot een succesvolle producent van sauzen. Lees meer >>

Reproduceerbare microdruppeltjes geven boost aan artrose-onderzoek

Injectie van stamcellen in de buurt van het aangetaste kraakbeen kan een effectieve therapie zijn voor artrose. Voor het zover is, moet er nog veel onderzoek worden verricht. Lees meer >>

Structurele aanpak onderhoud komt kwaliteit ten goede

Met de invoering van een apparatuur management systeem heeft het laboratorium van WIL Research in Den Bosch structureel grip gekregen op het onderhoud, het beheer en de validatie van het apparatuurpark.
Lees meer >>

Brug tussen detecteren en identificeren wordt steeds kleiner

De TNO-vestiging in Rijswijk haalt meestal het nieuws als het gaat over de analyse van monsters in relatie tot chemische wapens, maar is veel breder georiënteerd.
Lees meer >>

Uniek destillatiebedrijf verrijkt bijna alles

Odfjell Rotterdam is de laatste jaren negatief in het nieuws geweest door de shut down van een groot gedeelte van de opslagtanks.
Lees meer >>

ELISA testkits uit Lelystad gaan de hele wereld over

Met de recente overname door Thermo Fisher Scientific is een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan wat bijna twintig jaar geleden bij ID-Lelystad begonnen is als een expertisegroep op het gebied van ELISA-testen.
Lees meer >>

Centraal Diagnostisch Laboratorium is trendsetter op meerdere fronten

Centraal Diagnostisch Laboratorium is trendsetter op meerdere fronten Na een proces van bijna drie jaar verbouwen en reorganiseren opent het Centraal Diagnostisch Laboratorium in Maastricht eind september officieel haar deuren.
Lees meer >>