KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

REDACTIONEEL

EDITIE 21, DECEMBER 2013

AGENDA

GeoScience lab huist studenten van over de hele wereld

Iets meer dan één fte, dat is de totale vaste bezetting van het GeoScience laboratorium van het ITC, het ‘International Institute for Geo-Information Science and Earth Observation ITC’.
Lees meer >>

DEC

2013

Niet alleen meten; ook kijken naar de effecten

Het Instituut voor Milieuvraagstukken(IVM) streeft er naar via wetenschappelijk onderzoek een bijdrage te leveren aan de wereldwijde milieuproblematiek.
Lees meer >>

DEC

2013

Nieuw elan bij MicroSafe

Sinds de overname door Proxy Laboratories, maart 2012, is Microsafe Laboratories weer springlevend. Het Leidse bedrijf is het enige GMP-contractlaboratorium in Nederland dat speciale biosafety testen kan uitvoeren.
Lees meer >>

DEC

2013

Supernauwkeurig titreren voor monitoring alkaliniteit zeewater

Het analytisch laboratorium van het NIOZ in Yerseke analyseert meer dan 25.000 monsters per jaar voor de onderzoekers van het instituut. Niet zelden is de analytische expertise van de vijf labmedewerkers doorslaggevend voor de uiteindelijke onderzoeksresultaten.
Lees meer >>

DEC

2013

Tijd winnen en kwaliteit verbeteren

Aqualab Zuid heeft een groot automatiseringsproject afgerond waarbij de data van nagenoeg alle instrumenten via dedicated interfaces zonder tussenkomst van de analist in het LIMS worden ingevoerd.
Lees meer >>

DEC

2013