KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

REDACTIONEEL

EDITIE 16, APRIL 2012

De ‘rat race’ tussen product- en methodeontwikkeling

De analytisch chemici van TNO in Utrecht houden zich meer en meer bezig met nieuw opkomende risicostoffen zoals nanodeeltjes en nitro-PAK’s.
Lees meer >>

Het geheim van een goede CRO

Sinds twee jaar timmert Batavia Bioservices flink aan de weg als ‘contract research organisatie’ (CRO) voor biologische medicijnen (antistoffen, eiwitten, vaccines en vectoren). Het in Leiden gevestigde bedrijf heeft dit jaar ook een vestiging in Boston geopend.
Lees meer >>

In 2 weken een lab up- and running

Sinds 2002, toen al het tweedelijns werk erbij kwam, heeft LabNoord een facilitaire dienst. Eddie Klooster, hoofd van de facilitaire dienst, richt zich zoveel mogelijk op standaardisering van werkwijzen en middelen.
Lees meer >>

LabNoord: één van de medische labs die overblijven in Nederland’

Sinds ruim tien jaar vindt er bij de Noord-Nederlandse ziekenhuis- en huisartsen-laboratoria een stille revolutie plaats. LabNoord voert er inmiddels het grootste deel
van de eerste- en tweedelijns bepalingen uit, en dat worden er alleen nog maar meer.
Lees meer >>

Sanquin bouwt en renoveert laboratoria aan Plesmanlaan

Op het terrein van Sanquin Bloedvoorziening aan de Amsterdamse Plesmanlaan is sinds enkele maanden het nieuw stamcellab in gebruik. 
Lees meer >>

Uniforme wijze van malen aan basis van mondiale NIR-analyse

MasterLab B.V. in Boxmeer coördineert de laboratoriumactiviteiten binnen de ‘Animal Nutrition’ divisie van moederbedrijf Nutreco.
Lees meer >>

Werken aan nanopoeders: zuurstof buiten de deur!

De Luikse vestiging van Sirris, het collectief centrum van de Belgische technologische industrie, kan als één van de weinigen op laboratoriumschaal nanopoeders reproduceerbaar synthetiseren.
Lees meer >>