KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

REDACTIONEEL

EDITIE 15, DECEMBER 2011

Eenheid van taal door de hele keten

Eenduidige informatie-overdracht van analysers naar het LIMS is een eerste voorwaarde om te komen tot betrouwbare en effectieve communicatie verderop in de keten.
Lees meer >>

GMP-productie voor celtherapie neemt hoge vlucht

In amper een jaar tijd is het personeelsbestand bij PharmaCell in Maastricht meer dan verdubbeld tot ruim 50. Het bedrijf staat aan de vooravond van een forse uitbreiding van het kweken en bewerken van cellen voor bedrijven die celtherapie aanbieden.
Lees meer >>

Het naadje van de vezelversterkte thermoplastische composiet

Het ThermoPlastic composite Research Center (TPRC) is een open innovatie
R&Dcentrum op het gebied van thermoplastische composieten.
Lees meer >>

Met massage meer mans

Maria van Rosmalen werkte ruim 30 jaar bij Organon totdat de reorganisatie bij het bedrijf haar loopbaan abrupt beëindigde. Maria stortte zich op haar tweede passie: het luisteren naar mensen en werknemers terwijl zij een stoel- of tafelmassage uitvoert.
Lees meer >>

Nunhems bouwt R&D-lab op de toekomst

Half november dit jaar heeft Nunhems Netherlands bv met de renovatie van 2.200 m2 R&D-lab een meerjarentraject afgesloten voor het uitbreiden en upgraden van de researchfaciliteiten in het Limburgse Nunhem.
Lees meer >>

Samenspel tussen neus en GC voor optimale geuranalyse

De kwaliteitscontrole van de geurstoffen bij IFF verloopt aan de ene kant volledig geautomatiseerd, met analyserobots en GC’s. Aan de andere kant is het puur
mensenwerk waar de ‘neuzen’ bepalen of de geurstof overeenkomt met de referentie.
Lees meer >>