KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

REDACTIONEEL

EDITIE 14, FEBRUARI 2011

AGENDA

ALcontrol zet FT-NIR in bij vleesanalyse

Na een uitgebreide test- en evaluatieperiode gaat ALcontrol Food & Water uit Oosterhout de analyse van parameters als vocht-, eiwit- en vetgehalte in vlees op basis van FT-NIR commercieel aanbieden.
Lees meer >>

FEBR

2011

De kunst van het maken van een stabiele cellijn

Van de honderden klonen die per therapeutisch interessant antilichaam worden gekweekt, blijft er uiteindelijk maar één over die geschikt is als basis voor de commerciële cellijn voor de GMP-productie ervan.
Lees meer >>

FEBR

2011

Er voor zorgen dat mensen het naar hun zin hebben

Produlab Pharma in Raamsdonksveer is in twintig jaar tijd gegroeid van 2 naar 70 medewerkers. Het lab van deze producent van diergeneesmiddelen groeide nog sneller: van een halve fte in 1991 naar 20 anno nu.
Lees meer >>

FEBR

2011

Privatisering klinische chemie komt op gang

Terwijl in Duitsland al de tweede grote consolidatieslag plaatsvindt binnen de klinisch chemische laboratoria, bestiert in Nederland het gros van de klinisch chemici nog hun eigen winkeltje. Niet lang meer volgens dr. Albert Zwart die met zijn U-Diagnostics BV succesvol de weg van de privatisering bewandelt.
Lees meer >>

FEBR

2011

Vrienden maken het verschil

De Stichting Vrienden van het Hubrecht Instituut werft succesvol fondsen voor de onderzoekers van het Hubrecht Instituut. Mede hierdoor kan er fors worden geïnvesteerd in baanbrekend onderzoek aan dit KNAWinstituut.
Lees meer >>

FEBR

2011