KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

REDACTIONEEL

EDITIE 12, MAART 2011

Altijd op zoek naar financiering

Met een onderzoekscohort van bijna 10.000 kinderen en een looptijd van ruim
twintig jaar is Generation R ook financieel gezien een megaproject.
Lees meer >>

Analytisch R&D lab Kerry is van alle markten thuis

Bij elke maaltijd eet je wel iets van Kerry, dat meer dan 15.000 ingrediënten en smaakstoffen in zijn assortiment heeft. Bij Kerry Ingredients & Flavours Almere worden in diverse applicatielabs deze producten getest in eindproducten van klanten.
Lees meer >>

Generation R duikt het genoom in

Generation R onderzoekt de groei, ontwikkeling en gezondheid van bijna 10.000 opgroeiende kinderen in Rotterdam. Recent is gestart met een nieuwe fase in het onderzoek: de Genome Wide Association analyse van het gehele cohort. Rob Taal, één van de onderzoekers bij Generation R, geeft een inkijk in de ambities van dit megaproject.
Lees meer >>

Naast karyotypering ook moleculair onderzoek

Binnen het Laboratorium voor Diagnostische Genoomanalyse van de afdeling Klinische Genetica wordt sinds 1980 onderzoek verricht naar aangeboren chromosoomafwijkingen (prenataal en postnataal onderzoek) en verworven chromosoomafwijkingen (tumorcytogenetisch onderzoek).
Lees meer >>

Nummer één in diergeneesmiddelen

Intervet/Schering-Plough Animal Health heeft wereldwijd 28 productiesites en 16 R&D-sites waar gewerkt wordt aan vaccins en farmaceutische producten tegen bacteriële, parasitaire en virale infecties bij rundvee, schapen, varkens, gevogelte, vissen en gezelschapsdieren. 
Lees meer >>

Psoriasis ontrafelen met 3D-constructen van de huid

Onderzoekers van de afdeling Dermatologie van het Nijmeegse UMC St. Radboud krijgen steeds meer inzicht in de mechanismen achter de huidziekte psoriasis.
Lees meer >>

Tijdwinst met uitgekiend vriesdroogproces

Elk van de meer dan 30 vriesdroogvaccins die worden geproduceerd in het Biosciences Center Boxmeer van Intervet/Schering- Plough Animal Health heeft zijn eigen karakteristieken voor het vriesdrogen.
Lees meer >>

Uitpluizen van biobrandstoffen doe je met infrarood

Een bijna vergeten instrument beleeft in geupgrade vorm een opmerkelijke comeback. De combinatie GC met FT-IR detector blijkt zeer geschikt te zijn voor de identificatie van componenten in complexe matrices. 
Lees meer >>

‘Molecules are food’s best friends’

De analytische apparatuur bij de Wageningse Laboratorium voor Levensmiddelenchemie is niet bepaald een ondergeschoven kindje.
Lees meer >>