KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

REDACTIONEEL

EDITIE 11, DECEMBER 2010

Synthon zet in op biofarmaceutica

Synthon ontwikkelt en vervaardigt al bijna 20 jaar medicijnen die dienen als hoogwaardig alternatief voor merkgeneesmiddelen. Daarbij ziet het in Nijmegen gevestigde bedrijf het als een uitdaging om de producten in het vroegst mogelijke stadium op de markt te brengen en tegen concurrerende prijzen te verkopen.

Waar de generieke geneesmiddelen tot op dit moment bijna exclusief organische moleculen zijn, lopen binnenkort de patenten af van de eerste biofarmaceutica. Synthon ziet de ontwikkeling en productie van biofarmaceutica als belangrijke groeimarkt. Al in 2007 is het bedrijf begonnen met het opzetten van een biotechnologisch onderzoekslaboratorium in Nijmegen. Inmiddels werken daar 65 onderzoekers en is het lab al behoorlijk uit zijn jasje gegroeid.

Maart 2010 is besloten om een nieuw gebouw neer te zetten. Enerzijds om er de huidige faciliteiten in onder te brengen, anderzijds om te anticiperen op de groei. Het nieuwe gebouw (7.000 m2 werkoppervlak, waarvan 2.000 m2 labruimte) zal plaats hebben voor 125 tot 150 werkplekken. Op het hoofdkantoor van Synthon in Nijmegen werken 370 mensen. Wereldwijd heeft het bedrijf 1250 werknemers, die onder andere te vinden zijn in productielocaties in Spanje, Tsjechiƫ en Argentiniƫ, alsmede kantoren die zich bezighouden met de marketing, registratie en verkoop.

www.synthon.nl