KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

NIEUWS

EDITIE 34, MAART 2018

Qness wordt onderdeel van Verder Scientific

De Verder Group heeft begin februari de meerderheid van de Oostenrijkse onderneming Qness GmbH overgenomen. Hierdoor is de portfolio van de Verder Scientific uitgebreid met een productlijn voor hardheidstests. Qness is een toonaangevende fabrikant van hardheidstestapparatuur die voldoen aan erkende normen zoals Brinell, Vickers, Knoop en Rockwell. De instrumenten worden zowel voor industriële toepassingen als voor materiaalonderzoek gebruikt. Bovendien, is het bedrijf gespecialiseerd in op maat gemaakte testlijnen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Golling (nabij Salzburg) waar Qness alle producten ontwikkelt en produceert met 40 hooggekwalificeerde medewerkers.

De Qness portfolio is een aanvulling op het aanbod van ATM GmbH dat ook deel uitmaakt van Verder Scientific. In de toekomst zal het uitgebreide assortiment van ATM voor metallografische monstervoorbereiding en de hardheidstestapparatuur van Qness een sterk platform vormen om complete oplossingen voor materiaaltesten te bieden.

“Met ATM en Qness zijn de twee technologische leiders in metallografie en hardheidstesten verenigd onder het dak van Verder Scientific. Qness krijgt toegang tot extra middelen om internationale expansie te stimuleren en zijn innovatieve productaanbod uit te breiden”, legt Dr. Jürgen Pankratz, CEO van de divisie, uit. In een tweede stap verwerft Verder 100% van de organisatie. Trouw aan de gevestigde acquisitiestrategie van de groep zullen ze niet alleen het hoofdkantoor van het bedrijf in Oostenrijk behouden, maar ook verdere uitbreiding ondersteunen. Het bestaande Qness-managementteam blijft aan de leiding.

www.verder-scientific.com

www.qness.at