KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

NIEUWS

EDITIE 34, MAART 2018

Hamilton Process Analytics bij LabVision

Met ingang van deze editie heeft Hamilton Process Analytics zich bij LabVision aangesloten.

Het bedrijf, dat zich toelegt op sensoroplossingen voor de bioprocess wereld, heeft sinds 2016 een eigen salesorganisatie in Nederland, met als aanspreekpunt Zeger de Vente. “Voor die tijd werden onze sensoren verkocht via distributeurs. Het management op het hoofdkantoor in Zwitserland heeft echter de strategie verlegd naar directe verkoop, niet in de laatste plaats omdat het zeer specialistische producten zijn die je vaak in nauw overleg tussen klant en applicatiespecialisten van Hamilton in een oplossing kan implementeren. Ook is er zo directer contact met de service-engineers mogelijk, die regionaal werkzaam zijn, in ons geval voor klanten in de Benelux en Duitsland.”

Hamilton Process Analytics levert sensoren voor het meten van alle relevante parameters in de bioprocestechnologie, zoals pH, geleidbaarheid, opgelost zuurstof en celdichtheid, zowel voor upstream als downstream processing. Bovendien alles wat daar installatietechnisch bij komt kijken, zoals armaturen en koppelingen. Markten zijn biofarmacie, chemie, biotechnologie en watertechnologie.

Een trend in de bioprocestechnologie waar ook Hamilton Process Analytics op inspeelt is ‘single use’. “Het reinigen van je bioreactor en je verdere proces komt heel kritisch, kost veel tijd en is vaak een kostbare kwestie. Door te werken met ‘bags’, zakken voor eenmalig gebruik waar je de reactie in laat verlopen, bespaar je op tijd en kosten en heb je een schoon proces. Bovendien kan je relatief eenvoudig opschalen, omdat je door gebruik van die zakken, of ze nu klein of groot zijn, onder gelijke procesomstandigheden kan werken. In samenwerking met aanbieders van dergelijke bags zorgen wij ervoor dat de proceszakken met geschikte sensoren zijn uitgerust”, aldus Zeger de Vente.

zdevente@hamilton.ch

www.hamiltoncompany.com