KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

NIEUWS

EDITIE 32, JUNI 2017

Greiner Bio-One investeert in nieuw high-bay magazijn

Greiner Bio-One GmbH bouwt aan een nieuw high-bay magazijn voor haar thuisbasis in Frickenhausen. De nieuwe 29 meter hoge constructie gaat het huidige high-bay magazijn vervangen, dat niet meer geschikt is om met de sterk verbeterde magazijntechnologie en capaciteitseisen om te gaan. Het bouwwerk is onderdeel van een infrastructureel project dat tevens plannen omvat voor het ontwikkelen van extra productieruimte. Oplevering van het magazijn staat gepland voor april 2018. Greiner Bio-One is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van hoog kwalitatieve kunststof laboratoriumartikelen. Het hoogbouw magazijn uit 1980 hield niet langer de dynamische groei bij die het bedrijf in de laatste paar jaar heeft doorgemaakt. Het gebruikte soms bijna de maximale capaciteit en voorraad moest op andere plaatsen worden opgeslagen.

Het nieuwe gebouw zal een verdubbeling van het aantal palletplaatsen naar circa 12.000 opleveren. Met een inhoud van 70.000 m2 is er theoretisch genoeg ruimte om er 7.000 kleine auto’s in te parkeren. In de afgelopen tientallen jaren is de magazijntechnologie radicaal veranderd. De digitale revolutie stuurt tevens een technologische transformatie aan. Alleen dat al maakte een modernisering van deze faciliteit onvermijdelijk. Het nieuwe volautomatische high-bay magazijn zal de doorloop van artikelen en de productiviteit in de logistiek verbeteren. In de toekomst zal het mogelijk zijn om in dezelfde tijd vijf keer meer artikelen van en naar de opslag te verplaatsen. Het bedrijf investeert ook in een significante uitbreiding van haar productiecapaciteit. Zo zullen in de komende twee jaar de productieoppervlaktes van de fabriek in Frickenhausen met een derde worden uitgebreid naar een totaal oppervlak van 5.200 m2. De toevoeging van 14 extra productieplaatsen zal het totaal verhogen tot 61. De komende jaren zullen 40 extra werknemers worden toegevoegd aan de bestaande groep van 330 medewerkers. Alles bij elkaar investeert het bedrijf meer dan 11 miljoen euro in de ingrijpende renovatie van de fabriek in Frickenhausen.

“Efficiënte logistiek en productie betekenen voor ons meer dan een competitieve investering”, stelde CEO Heinz Schmid tijdens de ceremonie voor de start van de bouw van het high-bay magazijn. “Systematisch uitbouwen van de vestiging is ook een belofte aan onze klanten, dat we hoog kwalitatieve producten blijven produceren, gemaakt in Duitsland.”

www.gbo.com

AGENDA

KOOPJESHOEK