KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

NIEUWS

EDITIE 34, MAART 2018

150-jarig Greiner Bio-One breidt hoofdkantoor uit

Eind vorig jaar is, na een bouwperiode van 16 maanden, de uitbreiding van het hoofdkantoor van Greiner Bio-One in het Oostenrijkse Kremsmünster officieel geopend. Met de uitbreiding is een investeringsbedrag van 10 miljoen euro gemoeid. “Door de gestage groei van het bedrijf hadden we met het oude gebouw de grenzen van onze ruimtecapaciteit bereikt. Maar we zijn nu uitgebreid van ongeveer 2.000 m2 tot 5.900 m2”, zegt Rainer Perneker, divisiemanager van Greiner Bio-One. Tijdens de projectperiode werden de kantoor- en laboratoriumruimten bijna verdrievoudigd en deze bieden nu ruimte aan 185 werkstations.

 

Het nieuwe bedrijfsgebouw onderscheidt zich niet alleen door zijn moderne ontwerp, maar ook door het zeer efficiënte gebruik van middelen. “We beschouwen het nemen van actieve verantwoordelijkheid voor mens en milieu als een van onze belangrijkste taken. Als we in de toekomst succesvol willen blijven, moeten we bij alles wat we doen aandacht besteden aan duurzaamheid. Deze overtuiging wordt ook weerspiegeld in het ontwerp en de implementatie van onze site-uitbreiding”, aldus Axel Kühner, CEO van de Greiner Group. De uitbreiding van het hoofdkantoor is precies op tijd klaar voor de viering van het 150-jarig bestaan in 2018. Het bedrijf is ontstaan in 1868 in Nürtingen (Duitsland) waar Emilie en Carl Albert Greiner een kruidenierswinkel openden. Door de verkoop van soda in flessen, ontwikkelden ze een door henzelf handgemaakte kurk. Halverwege de twintigste eeuw bevond Greiner zich onder de eersten die zich waagden op de nieuwe terreinen van kunststoffen en schuimproductie en is sindsdien altijd technologisch toonaangevend geweest middels het omvormen van pure granulaat naar vernieuwende producten. Zo ontwikkelde Greiner onder andere in 1987 de eerste kunststof bloedafname buizen.

 

Diversificatie, innovatie en globalisering kenmerken het succes van de Greiner Group. Greiner is actief in de verpakkings-, meubel- en automobielindustrie, in de sectoren medische technologie en life science, evenals in profielextrusie. Greiner Bio-One is een toonaangevende wereldwijde partner in biotechnologie, diagnostiek, medical devices, in vitro diagnostiek en research. De Greiner Group is een wereldwijd actief familiebedrijf met meer dan 10.000 werknemers op 142 locaties, verspreid over 34 landen.

 

www.greiner.at

www.gbo.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Scan met je telefoon deze QR code en bekijk een video op YouTube over de historie van Greiner Bio-One.