KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

Ergonomische pipetcontroller

Gilson kondigt de vernieuwde Macroman aan. Deze lichtgewicht en ergonomische pipetcontroller is ontworpen voor nauwkeurige en snelle aspiratie en uitgifte van vloeistof. Uitgerust met een glazen of plastic serologische pipet maakt de Macroman een overdracht van 0,1 tot 100 ml mogelijk. Deze nieuwe, met 20% in prijs verlaagde Macroman zorgt voor nog meer controle en comfort.

Kenmerken zijn:

  • Optimale snelheidsregeling. De aspiratiesnelheid en -afgifte kan met drukgevoeligheid worden ingesteld met ‘triggers’ of gebruik van het duimwiel tijdens het pipetteren. De snelheid is instelbaar tot 25 ml in minder dan drie seconden. Het display geeft continu de batterijstatus, aspiratie- en doseersnelheid weer.
  • Comfortabel gebruik. Voorkom overbelasting van de hand met het ergonomische handvat uitgerust met een scala aan ‘triggers’ voor maximaal comfort en stressvrij pipetteren. De Li-Ion batterij zorgt voor een langer, trillingsvrij gebruik met korte laadtijd.
  • Groot bereik van flowsnelheden. Verhoog de precisie met het kiezen van de snelheid modus. Vanaf één druppel tot snelle afgifte.
  • Handige opslag. Stands zijn inbegrepen voor stabiel en eenvoudig neerzetten. Macroman heeft ook een geïntegreerde, verstelbare zijstandaard.

Bij aanschaf van twee nieuwe Macromannen, is de derde gratis.

 

Gilson International

www.gilson.com

sales-nl@gilson.com

 

 

Brady BBP12 demoprinters te koop

Salm en Kipp biedt een tweetal demoprinters aan voor een scherpe prijs. Deze zijn nog in perfecte staat en alleen gebruikt als showmodel. De Brady BBP12 is een betrouwbare en eenvoudig te gebruiken labprinter, en wordt daarom het meest toegepast op laboratoria.

  • BY195566, Brady BBP12 printer (2016), van € 509 voor € 370.
  • BY195569, Brady BBP12 printer met Labelmark 6 software (2016), van € 659 voor € 475.

Interesse? Neem contact op met de labidentificatie specialisten van Salm en Kipp.

Salm en Kipp

www.salmenkipp.nl

info@salm-en-kipp.nl

 

 

CO2-incubator

De MCO-170AICD-PE en MCO-170AICUVD-PE zijn de nieuwste CO2-incubatoren met een inhoud van 165 liter. Ze zijn geschikt voor hittesterilisatie bij 180 °C. Met deze CO2- incubatoren biedt PHC Europe een volledig pakket aan op het gebied van incuberen.

 

PHC Europe

www.phchd.com/eu/biomedical

biomedical.nl@eu.phcdhd.com

 

 

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Cryo Solutions heeft een uitgebreid pakket aan producten voor persoonsveiligheid. Deze producten zijn beschikbaar als een set in een handige opbergkoffer (CryoKit). De set bestaat uit een paar cryogene handschoenen (een aantal soorten dunnere handschoenen met meer grip en handschoenen met leer voor het meer robuustere werk), schort, gelaatsscherm en overschoenen.

Deze sets kunnen dan worden uitgebreid met een draagbaar O2 alarm (CryoKit+) en ook met een Cryo handdoek (CryoKit deluxe). Overschoenen, gelaatsscherm, bril en schort zijn uiteraard ook los verkrijgbaar.

Lezers van LabVision kunnen profiteren van een speciale aanbieding voor de CryoKit deluxe set, voor € 595 (excl. BTW). Vermeld bij uw bestelling LABVISION voor deze speciale prijs.

 

Cryo Solutions

www.cryosolutions.nl

info@cryosolutions.nl

 

GC-MS for sale

Uit haar demonstratievoorraad biedt Da Vinci Laboratory Solutions een Agilent 7890B GC - 5977B MSD instrument aan tegen een aantrekkelijke prijs.

Het GC MSD instrument is erg populair dankzij de zeer gevoelige High Efficiency Source en de Gerstel MPS2 Robotics Sampler die optioneel uit te breiden is met de mogelijkheid voor thermische desorptie analyses, dynamische headspace en/of statische headspace en pyrolyse analyses. Daarnaast is het systeem voorzien van alle benodigde software met NIST-bibliotheken en PC Bundle.

 

Da Vinci Laboratory Solutions

solutions@davinci-ls.com

(010) 258 18 70

 

 

Inruilactie Brady laboratoriumprinters

Ruil je draagbare labelprinter in voor één van de nieuwste modellen van Brady, en ontvang de Brady printer gratis of met 50% korting bij gelijktijdige aankoop van de verbruiksmaterialen. Je kunt ook andere merken draagbare printers inruilen. Ervaar de evolutie in identificatie met de nieuwste Brady draagbare printers. Krijg toegang tot een uitgebreid en professioneel assortiment industriële identificatielabels die blijven kleven en leesbaar blijven, zelfs in veeleisende labomgevingen als vriezer, vloeibare stikstof, histologische kleuringen en autoclaaf.

De ‘SWAP-actie’ is geldig tot 31 juli 2018. Kijk op de site voor de details.

Of neem contact op met de labidentificatie specialisten van Salm en Kipp.

 

Salm en Kipp

www.salmenkipp.nl

info@salm-en-kipp.nl

 

 

Vloeibare stikstof (druk)vaten

Cryo Solutions heeft een groot aantal gebruikte vloeibare stikstof vaten beschikbaar voor koop, huur en huurkoop tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Deze vaten kunnen voor korte en langere periodes worden gehuurd en na deze huurperiode alsnog met extra korting aangeschaft worden.

Het betreft aluminium vloeibare stikstof opslagvaten met of zonder afnamehevel en slang, met inhouden van 20, 25, 30, 35 en 50 liter. Tevens zijn drukvaten verkrijgbaar in de grootte van 120, 160, 180, 200, 230, 240, 250 en 600 liter met een werkdruk die varieert van 1,5 – 4 bar voor vloeistofafname of hogere druk voor gasvormige afname. De drukvaten zijn voorzien van een cryogene slang voor directe aansluiting of een handafname slang met handvat en fasescheider. Bij deze stikstof vaten kunnen ook alle benodigde veiligheidsartikelen worden geleverd, zoals zuurstofdetectie (vast of portable), cryogene handschoenen, schort en gelaatscherm. Indien door Cryo Solutions ook de leveringen van vloeibare stikstof uitgevoerd mogen worden, kan dit nog een additionele korting opleveren.

 

Cryo Solutions

www.cryosolutions.nl

info@cryosolutions.nl

 

 

Pipetteren van lastige vloeistoffen

De Microman E is mede dankzij een comfortabele vingerhaak geschikt voor het ergonomisch pipetteren van probleemvloeistoffen. De pipet levert grootse prestaties bij het pipetteren van lastige vloeistoffen en werkt daarbij even gemakkelijk en comfortabel als een reguliere Pipetman. Niet in de laatste plaats door Quicksnap, een functie die de tip makkelijk op de Microman E plaatst. Koop de Microman E en krijg de tweede tegen 50% korting.

 

Gilson International

www.gilson.com

sales-nl@gilson.com

 

BLIKVANGERS

CONTACT

ABONNEMENT