KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

AANRADERS, editie 36

september 2018

Bioveiligheidskast met ruimte voor robot

De extreem grote werkruimte van de nieuwe Berner Claire XL biologische veiligheidskast is bedoeld voor het plaatsen van laboratoriumapparaten, robots of 3D-printers.

Een geoptimaliseerde steriele luchtstroom houdt de monsters vrij van contaminatie, waarbij ook de gebruiker en omgeving worden beschermd tegen eventuele besmetting. Dat maakt de Claire XL toepasbaar in microbiologische, farmaceutische, ziekenhuis en life science labs. Evenals bij de reguliere Claire modellen, is ook bij de XL-uitvoering het ‘shield design’ toegepast. Dat heeft al vele ontwerpprijzen in de wacht gesleept door het combineren van vormgeving, unieke veiligheidsvoorzieningen en energiebesparende maatregelen. Zo informeren de ingebouwde LED-lichtbanden met duidelijke kleurcodering over de actuele veiligheidstoestand van het kabinet. Het ingebouwde systeem dat (te) snelle bewegingen detecteert van personen nabij de werkopening, signaleert gevaarlijke situaties waarbij potentieel besmette lucht naar buiten kan treden.

Om de aandacht op het werk te kunnen houden is een groot touchscreen aanwezig voor een snel overzicht van de belangrijkste parameters. Dit scherm heeft een intuïtieve menu structuur. Goed schoonmaken kan door het vrijwel naadloze, uit rvs en veiligheidsglas opgetrokken, interieur. Om de XL ook geschikt te maken voor toepassingen met verhoogd risico, zoals biologisch beschermingsniveau 2–4 of toxische/ carcinogene stoffen, is het unieke 3-fi lter systeem van Berner beschikbaar. Specifieke aanpassingen, bijvoorbeeld het integreren van een spoelinrichting, zijn uiteraard mogelijk.

 

Salm en Kipp

www.salmenkipp.nl

info@salm-en-kipp.nl

WoTS

2 t/m 5 oktober 2018

 

Standnummer: 7E024