KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

Agenda

 

 

24 september -  Gilson trainingen - Leiden

 

7 november - LabAnalyse - Rotterdam

 

 

Gilson-trainingen bij BTF

Biotech Training Facility in Leiden en Gilson International werken samen op het gebied van
trainingen over vloeistof handling, zoals pipetteren en vastefase-extractie (SPE).
Biotech Training Facility (BTF) is een productiecentrum voor farmaceutische opleidingen in een
echte, real-life omgeving. De inrichting is ook te gebruiken als ‘proeffabriek’ voor het testen
van apparatuur en processen. BTF is volledig uitgerust met cleanrooms, laboratoria en een
technische ruimte vol met state-of-the-art, gemakkelijk toegankelijke toepassingen.

De Gilson-training die voor september op het programma staat, is:

 

24 september

Automatiseren van pipetteren. Vaak is automatisering nodig omdat handmatig pipetteren teveel tijd in beslag neemt of de werkomstandigheden van analisten onder druk zet. Daarnaast is het voor sommige bedrijven noodzakelijk om testresultaten aantoonbaar aan een monster te kunnen koppelen. De reden voor automatisering geeft vaak al richting aan de keuze voor een geschikte oplossing. Tussen handmatig pipetteren en volledige automatisering ligt namelijk een verscheidenheid aan hybride vormen. De beste oplossing is afhankelijk van de situatie en vereisten op het laboratorium.

Deze workshop behandelt de verschillende automatiseringsvormen en wat er komt kijken bij de implementatie van (semi-)automatisering. Alle handvatten die je nodig hebt om de omschakeling succesvol te maken, passeren de revue. Een en ander is toegespitst op deze drie onderwerpen: geïntegreerde workflow, kwaliteit binnen vloeistofverplaatsing en verbruiksartikelen (consumables).

www.biotechtrainingfacility.com

www.gilson.com

 

 

 

Labanalyse 2019

Op 7 november 2019 vindt het LabAnalyse event plaats in De Kuip in Rotterdam. Centraal staat kennisuitwisseling rondom actuele analysemethoden binnen diverse laboratoria.

Dit gebeurt in een uitgebreid conferentieprogramma en via een informatiemarkt met vooraanstaande leveranciers en aanbieders van analyseapparatuur, reagentia, laboratoriumbenodigdheden en overige analyseproducten. Het conferentieprogramma is gericht op (petro)chemie en food & feed, en geeft een goed beeld van algemene ontwikkelingen en de nieuwste analysetechnieken in diverse laboratoria. Een kijkje in de keuken bij andere labs biedt inspiratie en nieuwe ideeën voor het analyseren.

www.labanalyse.nl

BLIKVANGERS

CONTACT

ABONNEMENT