KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

Agenda

 

 

18 juni & 24 september -  Gilson trainingen - Leiden

27 juni - LabTech voor Dummies - Nijmegen

 

7 november - LabAnalyse - Rotterdam

 

 

Gilson-trainingen bij BTF

Biotech Training Facility in Leiden en Gilson International werken samen op het gebied van
trainingen over vloeistof handling, zoals pipetteren en vastefase-extractie (SPE).
Biotech Training Facility (BTF) is een productiecentrum voor farmaceutische opleidingen in een
echte, real-life omgeving. De inrichting is ook te gebruiken als ‘proeffabriek’ voor het testen
van apparatuur en processen. BTF is volledig uitgerust met cleanrooms, laboratoria en een
technische ruimte vol met state-of-the-art, gemakkelijk toegankelijke toepassingen.

De Gilson-trainingen die voor de komende tijd op het programma staan, zijn:

 

18 juni 2019

Troubleshooting – Eerste hulp bij pipetteren. Bij accuraat en reproduceerbaar pipetteren komt vaak veel meer kijken dan men op het eerste oog verwacht. Hoe komt het bijvoorbeeld dat de analyseresultaten per medewerker verschillen? Worden de kalibratiecertificaten juist geïnterpreteerd? Wat staat er precies in de norm en hoe wordt deze toegepast? Worden er geschikte pipetten gebruikt bij applicaties?

Bij deze laagdrempelige workshop kun je in een praktische setting antwoorden krijgen op alle vragen die je hebt over pipetteren.

 

24 september

Automatiseren van pipetteren. Vaak is automatisering nodig omdat handmatig pipetteren teveel tijd in beslag neemt of de werkomstandigheden van analisten onder druk zet. Daarnaast is het voor sommige bedrijven noodzakelijk om testresultaten aantoonbaar aan een monster te kunnen koppelen. De reden voor automatisering geeft vaak al richting aan de keuze voor een geschikte oplossing. Tussen handmatig pipetteren en volledige automatisering ligt namelijk een verscheidenheid aan hybride vormen. De beste oplossing is afhankelijk van de situatie en vereisten op het laboratorium.

Deze workshop behandelt de verschillende automatiseringsvormen en wat er komt kijken bij de implementatie van (semi-)automatisering. Alle handvatten die je nodig hebt om de omschakeling succesvol te maken, passeren de revue. Een en ander is toegespitst op deze drie onderwerpen: geïntegreerde workflow, kwaliteit binnen vloeistofverplaatsing en verbruiksartikelen (consumables).

www.biotechtrainingfacility.com

www.gilson.com

 

 

LabTech voor Dummies – 27 juni 2019

 

De receptioniste, de boekhouder, de HRM-medewerker, maar ook de verkoper en de verkoopsupport, zij kunnen binnen de laboratoriumbedrijven zomaar ‘dummies’ zijn die zelf nog nooit hebben ervaren wat het werken in een lab inhoudt.

De praktijkworkshop Laboratorium Technologie voor Dummies biedt een inhoudelijk en praktisch programma. Deze workshop wordt organiseert door de FHI-branche Laboratorium Technologie en HAN Hogeschool en is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn binnen de laboratoriumbranche. De deelnemers van eerdere edities zijn enthousiast.

Een paar citaten van deelnemers van de afgelopen edities:

  • “Ik kan nu beter begrijpen waar de klant mee bezig is in het lab”
  • “Ik heb nu een beeld van wat er op labtafels en in zuurkasten gebeurt”
  • “Ik heb nu de spullen die wij verkopen ook eens een keer echt toegepast”
  • “Je hoeft geen technische achtergrond te hebben om dit te begrijpen”
  • “Er zijn in onze organisatie nog wel meer mensen die zo’n update kunnen gebruiken”

Lees hier ervaringen van een oud-deelnemer.

Op donderdag 27 juni 2019 volgt de volgende workshop, voor weer een groep medewerkers die Dummie-af willen zijn. In vier verschillende lablokalen binnen HAN Hogeschool doen deelnemers zelf praktijkproefjes: bloedonderzoek, analytische chemie met chromatografie, voedingsmiddelenmicrobiologie en DNA-onderzoek.

Voor meer informatie over het programma, deelnamekosten en locatie, klik hier. 
Aanmelden kan via de online registratiemodule.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Rachel van den Tweel via telefoonnummer (033) 465 75 07 of per mail via rachel@fhi.nl.

 

Labanalyse 2019

Op 7 november 2019 vindt het LabAnalyse event plaats in De Kuip in Rotterdam. Centraal staat kennisuitwisseling rondom actuele analysemethoden binnen diverse laboratoria.

Dit gebeurt in een uitgebreid conferentieprogramma en via een informatiemarkt met vooraanstaande leveranciers en aanbieders van analyseapparatuur, reagentia, laboratoriumbenodigdheden en overige analyseproducten. Het conferentieprogramma is gericht op (petro)chemie en food & feed, en geeft een goed beeld van algemene ontwikkelingen en de nieuwste analysetechnieken in diverse laboratoria. Een kijkje in de keuken bij andere labs biedt inspiratie en nieuwe ideeën voor het analyseren.

www.labanalyse.nl

BLIKVANGERS

CONTACT

ABONNEMENT