KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

Agenda

 

Laborama Expo 2017 / 16 & 17 maart 2017

De 18de editie van de jaarlijkse vakbeurs voor laboratoriumtechnologie vindt plaats op 16 en 17 maart 2017 in de hallen van Brussels Kart Expo in Groot-Bijgaarden. Tijdens deze beurs kunnen bezoekers in beide beurshallen een live lab vinden, waar apparaten zijn tentoongesteld waar tijdens verschillende sessies live demonstraties worden gegeven. In hal 1 is een live lab ingericht over ‘Material Testing, Monstervoorbereiding & Biotech’. Hierin participeren onder meer BioSPX en Veolia Water. Het live lab in hal 2 is gewijd aan analytische chemie. Bezoekers kunnen ook de Food Route lopen, langs stands van onder meer Gilson, waar ze meer kunnen leren over de nieuwste meetmethoden en analysetechnieken voor voedingsonderzoek. Laborama Expo 2017 biedt ook weer een seminarprogramma aan. Anders dan vorige jaren worden de seminars niet verbonden door een specifiek thema.

De rode draad is nu ‘everything you should know about’. Zo kan men in een half uurtje ‘alles’ te weten komen over:

  • Vaccination.
  • Precision medicine in oncology.
  • Lean in the medical laboratory.
  • Good weighing practices.
  • How to cope with allergen.

De volgende bedrijven die participeren in LabVision hebben een stand op Laborama:

BioSPX, Büchi Labortechnik, Cryo Solutions, Da Vinci Laboratory Solutions, Gilson International, Köttermann, Veolia Water en
Verder-Scientific.

www.expo.laborama.be

Klik hier voor meer informatie.

 

LabAutomation 2017 / 28 maart 2017

Dinsdag 28 maart 2017 - 1931 Congrescentrum Brabanthallen in Den Bosch

Op 28 maart 2017 vindt LabAutomation plaats bij 1931 Congrescentrum Brabanthallen in Den Bosch. Het doel van dit event is kennisuitwisseling rondom automatiserings-, robotiserings- en softwareoplossingen binnen laboratoria. Dit gebeurt op het beursplein met leveranciers als BioSPX, Gilson en Greiner Bio-One en in het conferentieprogramma. Peter Boogaard verzorgt de aftrap van de dag en geeft zijn visie op de toekomst van labautomatisering. De druk om laboratorium infrastructuur een nieuwe impuls te geven en te moderniseren neemt toe. Hoe kan dat gerealiseerd worden zonder afbreuk te doen aan de huidige eisen voor het bedrijf? Thema’s hierin zijn de conversie van papier naar digitaal en Industrie 4.0. Het introduceren van een nieuw systeem in een organisatie, of het nu gaat om LES, LIMS of een inventarissysteem, zorgt altijd voor de nodige uitdagingen. Tijdens LabAutomation 2017 delen sprekers van de Gezondheidsdienst voor Dieren, Erasmus MC en KWR Watercycle Research Institute hun ervaringen over het keuzetraject en de implementatie van een nieuw systeem. Eric de Kluijver (Wageningen Bioveterinary Research) sluit de dag met een lezing waarin hij de toehoorder inzicht geeft in het proces van crisisorganisatie, opschalen en 24-uurs diensten bij de recente uitbraak van volgelgriep. In het kijkje achter de schermen van Wageningen Bioveterinary Research laat hij zien wat er dan op zijn team afkomt, hoe ze zich daarop hebben voorbereid en welke rol automatisering daarin speelt.

Klik hier voor meer informatie

 

 

LabSafety 2017 / 16 mei 2017

Op dinsdag 16 mei 2017 vindt het LabSafety event 2017 plaats in de
Reehorst te Ede. Het lezingenprogramma is opgetuigd rond de thema’s
‘Persoonlijke veiligheid’ en ‘Veilige werkomgeving’.

Rob Prinzen, adviseur Laboratoriumhuisvesting bij PrinzenAdvies, vertelt hoe je veiligheid kan bevorderen door de indeling van het gebouw en de inrichting van labruimten. Welke richtlijnen gelden hiervoor? Wat wordt er van de gebruikers verwacht? Hij laat zien welke stappen nodig zijn om tot een modern laboratorium te komen. Philippe Puylaert van Wageningen UR vertelt over veiligheidsinstructies voor beginners. Het laboratorium voor Microbiologie kent een groot verloop van lab-werkers (studenten, AIO’s en gasten). Deze groep kent een enorme diversiteit als het gaat om opleidingsniveau, afkomst en leeftijd. Het is daarom zaak om het veiligheidsniveau van alle nieuwe labwerkers, zo snel mogelijk, op het zelfde peil te krijgen. Binnen het laboratorium wordt daarom al zes jaar gewerkt met een ‘Introductie tour’. In de pauzes is er de gelegenheid om op de informatiemarkt de deelnemende bedrijven te ontmoeten.

Vanuit LabVision participeren Cryo Solutions en Salm en Kipp.

www.fhi-labsafety.nl

 

AGENDA

KOOPJESHOEK

WILT U ADVERTEREN?

KOOPJESHOEK

ABONNEMENT