EDITIE 33, SEPTEMBER 2017

Realtime procescontrole met online NIR

Plant- en productiemanagers streven er altijd naar om het economisch rendement van hun processen te maximaliseren. Dit kan worden bereikt door bijvoorbeeld de veiligheidsmarges van kostbare componenten te vernauwen, het watergehalte te optimaliseren, energieverbruik te verlagen, afkeur van batches tegen te gaan en grondstoffen of intermediaire producten op kwaliteit te selecteren om tot een hogere standaard te komen en claims te vermijden.

Nieuwe generatie robuuste diode array gebaseerde online spectrometers meten in het VIS- en NIR-bereik en maken bovendien inspectie van de monsterstroom mogelijk met behulp van een geïntegreerde CCD-camera.

De serie NIR-Online procesanalyzers voorziet in oplossingen op maat voor procestoepassingen, niet alleen voor monitoring maar ook voor procescontrole in de voedings-, veevoeder-, farmaceutische- en chemische industrie. Büchi NIR-Online apparaten kunnen in bijna elke productieomgeving worden geïntegreerd, ook in EX-gevarenzones voor stof en gas. De ontwikkeling van procesgeoriënteerde software-oplossingen vergemakkelijkt gebruik en implementatie en biedt nieuwe mogelijkheden voor de productiecontrole. Meetgegevens kunnen worden geïntegreerd in veelgebruikte ERP- of procesbesturingssystemen.

 

Büchi Labortechnik

www.buchi.nl

benelux@buchi.com