EDITIE 33, SEPTEMBER 2017

Meerdere reactoren op één analyzer

Met de introductie van de YSI 2940 en 2980 Multi- Channel Online Monitor systemen wordt het mogelijk om de processen in meerdere bioreactoren te monitoren, controleren en optimaliseren met slechts één YSI 2900 biochemische analyzer. De YSI 2940 is geschikt is voor maximaal vier, en de YSI 2980 voor maximaal acht reactoren. De systemen zijn toepasbaar voor verschillende schaalgroottes en typen bioreactoren, inclusief enkelvoudige systemen. De online sampler neemt automatisch vloeistof uit een bioreactor en levert het monster aan bij de YSI 2900-serie Biochemie Analyzer.

Deze meet vervolgens nauwkeurig, specifi ek en binnen één minuut de gewenste parameter(s), dankzij de unieke membraantechnologie. Met iedere monstername kunnen tot wel zes parameters gelijktijdig worden geanalyseerd: glucose, lactaat, glutamine, glutamaat, xylose, ethanol, methanol, sucrose, galactose, lactose, choline en/ of waterstofperoxide. Contaminatie wordt voorkomen door aseptische monstername en een automatische reinigingscyclus.

Daarnaast zijn de cruciale componenten autoclaveerbaar en is het systeem CIP- en SIPcompatibel. Net als bij de succesvolle YSI 2900-serie analyzers is er een intuïtieve grafi sche user interface met touch screen en heldere iconen. Integratie in de bestaande structuur van aansturing, monitoring en dataopslag is mogelijk dankzij de analoge, ethernet en OPC aansluitmogelijkheden, connectiviteitopties voor SCADA, DAS, LIMS en feed-control systemen, en bediening en controle op afstand via een web-based server. Uiteraard zijn de YSI 2940 en 2980 21 CFR, part 11 compliant.

 

Salm en Kipp

www.salmenkipp.nl

info@salm-en-kipp.nl