KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

AANRADERS

EDITIE 32, JUNI 2017

Glasbodem voor celgroei Product van het jaar 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Eind 2016 is aan de BioScience klanten van Greiner Bio-One gevraagd om te stemmen voor Product van het jaar 2017. Winnaar is de in samenwerking met het EMBL (European Molecular Biology Laboratory) in Heidelberg ontwikkelde CellView Slide geworden. Deze glasbodem voor cultivatie, kleuring en microscopie van cellen heeft de afmetingen van een standaard objectglas. Het dekglas van borosilicaat is ingebed in een transparante kunststof slide, uitgerust met een verwijderbare behuizing van zwart polystyreen. Deze behuizing deelt de slide op in tien ronde compartimenten, die elk de afmetingen van een well van een standaard 96-wells microplaat hebben.

De ronde dwarsdoorsnede van de well helpt het ongewenste meniscuseffect, dat vaak bij rechthoekige wells optreedt, te verminderen. Op zowel de behuizing als de slide is een alfanumerieke codering aangebracht om fouten bij sample identifi catie te voorkomen. De CellView Slide is uitstekend geschikt voor alle microscopische applicaties die celcultuur vereisen met daaropvolgende cel stimulatie en/of immunocytochemische analyse.
Dankzij de ingebedde glazen bodem is het ook mogelijk om met een constant brandpuntsvlak te werken, waardoor microscopie met hoge snelheid en hoge resolutie kan worden uitgevoerd. De autofl uorescentievrije glazen bodem vermindert de depolarisatie van licht en zorgt voor een maximale spectrale transmissie. Dankzij de afneembare behuizing kan het objectglas voor verdere bewerkingen worden gebruikt.
Door het verwijderen van de behuizing wordt de CellView Slide veel compacter, hetgeen ideaal is voor opslagdoeleinden. Naast het TC oppervlak is de CellView Slide ook verkrijgbaar met het Advanced TC oppervlak voor gevoelige cellen of complexe toepassingen.

 

Greiner Bio-One

www.gbo.com

info@nl.gbo.com

AGENDA

KOOPJESHOEK