KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

AANRADERS

EDITIE 34, MAART 2018

Geautomatiseerde pyrolyse tot 1.000 °C

De Gerstel Pyro module zorgt voor een zeer flexibele en efficiënte geautomatiseerde pyrolyse van vaste stoffen en vloeistoffen tot 1.000 °C in combinatie met een GC/MS-bepaling van thermische ontbindingsproducten. Het is zelfs mogelijk om thermische desorptie- en pyrolyse-analyses van hetzelfde monster achter elkaar uit te voeren, waardoor de analist in de kortst mogelijke tijd een zo schoon mogelijk pyrogram en de maximale hoeveelheid informatie krijgt. In combinatie met de Gerstel MultiPurpose Sampler kunnen tot 40 monsters per tray automatisch in één batch worden gepyrolyseerd. Maximaal zes trays kunnen op de sampler worden geplaatst. Met slechts één methode en één sequence tabel kan de analist het complete systeem opzetten, zowel voor thermische desorptie, pyrolyse als voor de GC/MS-analyse. Dit vermindert het risico op fouten, maakt een efficiënte workflow mogelijk en genereert betrouwbare resultaten.

De Pyrolyzer is eenvoudig te bedienen. Plaats het monster in een monsterhouder, bevestig de houder vervolgens aan het TDUpyrolyse- inzetstuk en zet het in de Pyro-tray. Het monster wordt automatisch geïntroduceerd in de TDU Pyrolyzer. Vergelijkbaar met de standaard thermische desorptie worden de afbraakproducten van pyrolyse direct naar de GC-kolom overgebracht of opnieuw naar het Gerstel gekoelde injectiesysteem CIS toegevoerd. De Pyro module kan ook handmatig worden gebruikt.

De initiële thermische desorptie kan worden uitgevoerd bij temperaturen variërend van omgevingstemperatuur tot 350 °C. Pyrolyse wordt uitgevoerd bij door de gebruiker gedefinieerde temperaturen van 350 °C tot 1.000 °C. Standaard gepulseerde pyrolyse of geprogrammeerde verwarming met snelheden van 0,02 °C/s tot 100 °C/s, kunnen worden gekozen. Op die manier kan de analist de optimale analysecondities selecteren voor elk type monster en de omstandigheden laten variëren van monster tot monster in één geautomatiseerde reeks, bijvoorbeeld tijdens de ontwikkeling van een methode.

 

Da Vinci Laboratory Solutions

www.davinci-ls.com

solutions@davinci-ls.com