EDITIE 33, SEPTEMBER 2017

Celkweek producten met cell-repellent oppervlak

Producten met cell-repellent oppervlak maken deel uit van de CELLSTAR productlijn. Het celafstotende effect van dit oppervlak wordt bereikt door een stabiele chemische modificatie van het kunststof. Deze modificatie voorkomt zelfs hechting van semi-hechtende en hechtende cellijnen zoals macrofagen.

Dit in tegenstelling tot de conventionele CELLSTAR producten voor suspensiekweek. Het oppervlak remt zeer efficiënt de interactie tussen de celkweek producten en de cellen. Hierdoor wordt de vorming gestimuleerd van sferoïden, die een steeds grotere rol spelen bij bijvoorbeeld 3D-modellen in het farmaceutische onderzoek. Daarnaast stimuleert het oppervlak de vorming van embryoid bodies , niet-hechtende celclusters die een belangrijke rol spelen bij het kweken van stamcellen.

De CELLSTAR producten zijn vrij van detecteerbare DNases, RNases en humaan DNA, bevatten geen detecteerbare endotoxinen of cytotoxische bestanddelen, zijn steriel en twee jaar houdbaar. De cell-repellent producten zijn in diverse varianten platen, flessen en schalen leverbaar.

 

Greiner Bio-One

www.gbo.com

sales@nl.gbo.com