KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

AANRADERS

EDITIE 34, MAART 2018

Automatische peptidesynthese

CEM Corporation brengt peptidesynthese naar een nog hoger niveau. De synthesizers van CEM zijn de enige op de markt die microwave energie kunnen toepassen over de gehele (HE-SPPS) procedure. Hierbij is de Liberty Blue een uniek systeem in het portfolio van CEM. Liberty Blue is een volledig geautomatiseerde microwave peptidesynthesizer met de gepatenteerde Flex-Add technologie. Dit is een op druk gebaseerde toedieningstechniek waarbij sample loops verleden tijd zijn.

Door deze verfijnde techniek is primen overbodig en wordt het gebruik van oplosmiddelen tot 90% verlaagd. Tijdens de synthese kan het systeem tijdelijk gepauzeerd worden om methodecondities aan te passen of reagentia toe te voegen. Het systeem beschikt over 27 aminozuurposities en een interne temperatuurregelaar in een 30 ml of 125 ml reactievat. Neem daarnaast nog een cycle tijd van 4 minuten in combinatie met een hoge opbrengst, en er ontstaat de snelste en meest flexibele peptidesynthesizer die momenteel verkrijgbaar is. De licentievrije en gebruiksvriendelijke software is aangevuld met voorgeprogrammeerde syntheseprotocollen.

Rapportage volgt na iedere synthese. Na iedere cycle vindt automatisch een reinigingsroutine plaats, waardoor het systeem zichzelf onderhoudt. De Liberty Blue is een modulair systeem dat is uit te breiden met één of twee HT12-modules voor hogere throughput eisen, een UV-monitor en zelfs een camera. Daarnaast kunnen huidige Liberty1 gebruikers zeer eenvoudig de Liberty1 upgraden naar de Liberty Blue.

 

BioSPX

www.biospx.com

info@biospx.com